Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa ze sliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
marchew 1 szt
seler 1/5 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 5 szt
śliwki suszone 8 szt
botwinka 1 pęczek
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa ze sliwkami

Mięso myjemy i gotujemy w wodzie po 15 minutach od ugotowania wody dodajemy pokrojone i obrane warzywa: ziemniak, marchew, pietruszkę, seler oraz śliwki świeże. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Buraczki myjemy i kroimy całe z liśćmi, dusimy na maśle. Dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy i dodajemy odrobinę chrzanu. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem. Pietruszką przybieramy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katerinaJ 26.03.2015 14:29
Pyszniutki a ja taka głodna w pracy siedzę :))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak