Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z kluskami lanymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 l
brokuł 1
marchew 1
jajko 1
sól do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 30% 100 ml
pietruszka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z kluskami lanymi

Wodą gotować wraz z zielem angielskim, liściem laurowym, i kostką rosołową. Dodać pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodać pokrojonego brokuła, całego ( razem z głąbem, gdyż zawiera on najwięcej witamin). W szklance rozrobić jajko i mąkę tak aby powstała jednolita konsystencja. Do smaku można posolić i popieprzyć. Powstałą masę na kluski wlewać powoli do zupy przerywanym strumieniem. Zagotować i zalać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 19.01.2013 17:38
fajna, jaka zielona :)
pycia9 18.12.2012 15:19
Pycha
Kuchareczka2 08.12.2012 08:05
coś wspaniałego
babajaga1969 11.10.2012 18:46
smaczna
Mysiunia 10.09.2012 19:39
ślicznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak