Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Botwinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
bulion 1.8 l
botwinka 0,5 kg
mąka pszenna 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 200 ml
sok z cytryny 0,5 szt
sól do smaku
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Botwinka

1.Do wywaru wrzucić marchewkę i pietruszkę startą na grubych oczkach.
2.Gotować aż delikatnie zmięknie. Botwinkę dokładnie umyć i posiekać, buraczki obrać i zetrzeć na tarce. Całość dodać do wywaru. Gotować do miękkości.
3.Dodać sok z cytryny
4.Mąkę i śmietanę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, wlać do zupy.
5.Doprawić solą i pieprzem według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak