Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Co na obiad: Zupa pho wg Piotra Ogińskiego

5.0
(34)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wymaga czasu, ale warto go poświęcić na jej przygotowanie – zupa pho. Robicie? Aromatyczna i o można ją podać z dowolnymi dodatkami: wołowiną, kapustka pak choi i makaronem ryżowym. Jeśli zostanie Wam bulion możecie go wykorzystać jako bazę  do innej zupy, np. pysznej pomidorowej.

Składniki:

Na bulion:

wołowy szpik kostny 1 kilogram
marchew 1,5 kilograma
cebula 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
laska cynamonu 2 sztuki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
Anyż nasiona Prymat 1 łyżeczka
woda 3 litry
sól do smaku
sos rybny 3 łyżki
makaron ryżowy 120 gramów
polędwica wołowa 60 gramów
kapusta pak choi 3 liście

Dodatki:

zielona cebulka 1 sztuka
papryczka chili 2 sztuki
imbir świeży 20 gramów
limonka 1,5 sztuki
kolendra 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Co na obiad: Zupa pho wg Piotra Ogińskiego

Kości wraz z warzywami pieczemy w temp. 180°C przez 1 godzinę. Upieczone kości oraz warzywa wrzucamy do zimnej wody, dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 2 godziny. Ugotowany bulion doprawiamy sosem rybnym oraz solą.

Wszystkie dodatki (warzywa, mięso), drobno kroimy, układamy w miseczce, zalewamy bulionem i skrapiamy sokiem z cytryny. Zupę pho jemy za pomocą patyczków oraz łyżki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.03.2019 10:51
Ależ dużo składników, na zdjęciu bardzo apetycznie wygląda ta zupka :)
bietka 28.02.2019 09:45
Zupka wygląda bardzo smakowicie : )
Bożena Matuszczyk 27.02.2019 08:59
Jeszcze nigdy takiej zupy nie robiłam i nawet nie jadam, a zupa na pewno jest bardzo smaczna,kusi wyglądem no i smakiem.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak