Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kabanos
250 gram -
fasola czerwona
1 puszka -
kukurydza
1 puszka -
pomidory
1 puszka -
cebula
1 sztuka -
bazylia
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
sól do smaku
-
czosne\\
2 ząbki -
olej do smażenia
-
papryka
1 sztuka -
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj pokrojone kabanosy.
Gotuj ok 10 minut.
Po tym czasie dodaj pociętą w kostkę paprykę i również gotuj ok 10 minut.
Na koniec dodaj odcedzoną fasolkę wraz z kukurydzą.
Na koniec przypraw do smaku ( ja dałam przyprawy wymienione w składnikach) oraz wciśnij czosnek.
Smacznego:)
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)