Zupa ala mexicano

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabanos

    250 gram
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • pomidory

    1 puszka
  • cebula

    1 sztuka
  • bazylia

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • sól do smaku

  • czosne\\

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • papryka

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa ala mexicano foto
Na patelni rozgrzej olej.
Zeszklij posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj pokrojone kabanosy.
Krok 2 - Zupa ala mexicano foto
Podsmażone kabanosy wraz z cebulą wrzuć do dużego garnka oraz podlej wodą aby je zakryło. Dodaj pomidory wraz z zalewą.
Gotuj ok 10 minut.
Po tym czasie dodaj pociętą w kostkę paprykę i również gotuj ok 10 minut.
Na koniec dodaj odcedzoną fasolkę wraz z kukurydzą.
Krok 3 - Zupa ala mexicano foto
Całość gotuj aż warzywa będą miękkie.
Na koniec przypraw do smaku ( ja dałam przyprawy wymienione w składnikach) oraz wciśnij czosnek.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 19.05.2015 14:53
bardzo ciekawa
Pola5 05.03.2014 21:34
Bardzo ciekawy pomysł na zupę, myślę że warto wypróbować.
Kasia36 01.09.2013 20:12
Smaczna zupa
Bernadeta1 17.05.2013 18:36
wygląda zachęcająco
Ewelina38 06.05.2013 14:14
wow, mexicano to moje smaki :P)
aisza1 23.04.2013 13:02
Pycha zupa
Piter 31 23.04.2013 07:28
Bardzo fajna zupa.
Milena87 22.04.2013 22:05
uwielbiam takie zupy
magdalea 22.04.2013 21:33
lubię taką:)
Aleksandra/Olcia 22.04.2013 19:32
robie podobnie i podaje w chlebie z duza ilościa żółego sera mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat