Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki podwójnie nadziane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 5 plastrów
mięso mielone 250 g
jajko 1 szt
cebula biała 2 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki podwójnie nadziane

Kroki postępowania

1
Plastry karkówki roztłuc tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem.Do mięsa mielonego dodać jajko,bułkę tartą,pół drobno pokrojonej cebuli oraz majeranek.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Zrazy z karkówki podwójnie nadziane foto
2
Każdy roztłuczony plaster karkówki posmarować masą z mięsa mielonego,ułożyć jedno ugotowane jajko i zwinąć w rulon,spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Zrazy z karkówki podwójnie nadziane foto
3
Zrazy obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.
Krok 3 - Zrazy z karkówki podwójnie nadziane foto
4
Zrazy przełożyć do rondla ,zalać do połowy bulionem lub wodą,dodać listki laurowe oraz resztę pokrojonej cebuli,doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu ok 45 minut.Jeśli płyn odparuje w trakcie duszenia to podlać jeszcze odrobiną wody lub bulionu.
Krok 4 - Zrazy z karkówki podwójnie nadziane foto
5
Podawać z kasza gryczaną lub jęczmienną i kiszonym ogórkiem.
Krok 5 - Zrazy z karkówki podwójnie nadziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 13.10.2013 22:55
Bardzo ciekawy pomysł :) na pewno by mi smakowały.
Wafelek2601 11.10.2013 10:12
Mogę jeść codziennie
Alex_M 16.04.2013 10:31
pyszne są !!
Monika58 10.04.2013 09:27
bardzo dobre zrazy
w mojej kuchni 10.04.2013 01:14
ale smaczne zraziki na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak