Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ryż z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
papryka żółta 1 szt
por (biała część) 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
olej rzepakowy 1 łyżka
kukurydza 1/2 puszki
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ryż z tuńczykiem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Pora białą część myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę zółtą myjemy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy ja w paseczki. szczypior kroimy. Tuńczyka wyciągamy z konserwy i odcedzamy.Kukurydze odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy pora i paprykę. Gdy warzywa robią się miękkie dodajemy ryż i kukurydzę. Mieszamy , doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy tuńczyka i szczypior. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 24.05.2013 09:09
bardzo lubie takie sałatki
Paolcia 24.05.2013 08:40
bardzo smacznie wyglada ;)
Magiczna:):):) 24.05.2013 08:31
Fajnie wygląda:)
iwa643 24.05.2013 07:14
Polecam na lekki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak