żołądki w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • ocet

  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zołądki dobrze myjemy, solimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy włoszczyznę oraz warzywko. Gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, kroimy na połówki. Przygotowujemy zalewę: do garnka 1L wody, warzywko, ocet zagotować to. rozrabiamy żelatynę całą paczkę, tą zalewą zalewamy żołądki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa111 14.03.2011 13:59
bardzo lubię tak zrobione żołądki
Grażyna13 29.11.2010 13:53
Fajne, podoba mi się !
MAR3STA 08.11.2010 16:15
ciekawy przepis
misia53 06.11.2010 21:33
Ciekawe.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat