Buraczki z papryką i cebulą na zimę.

Buraczki z papryką i cebulą na zimę.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 kg
  • papryka czerwona

    0,75 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • ocet

    1 szkl.
  • olej

    1 szkl.
  • woda

    1 szkl.
  • cukier

    1 szkl.
  • sól

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki gotować ok. 2 godz. (aż będą miękkie). Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Ugotować zalewę z reszty składników, wrzucić do niej paprykę i cebulę i got. ok . 7 min. Buraki zetrzeć na tarce (na dużych oczkach) i dodać do zalewy, wymieszać i włożyć do słoików. Pasteryzować 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

31.01.2019 19:10
Smaczne buraczki do słoiczka :)

dagmara020

12.09.2012 09:59
moja mama takie robi pychotka:)

Grażyna13

17.07.2012 13:05
Super przepis :)

Kopiko1983

28.12.2011 06:49
Pyszne takie buraczki

Justa32

18.08.2011 13:54
pyszne

Wacław

17.07.2011 10:35
takie lubie

izapozdro

19.06.2011 14:09
idealne na zimę :)

romanrafal

08.03.2011 15:33
super,pycha,lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat