Składniki:
buraki | 3 kg |
papryka czerwona | 0,75 kg |
cebula | 0,5 kg |
ocet | 1 szkl. |
olej | 1 szkl. |
woda | 1 szkl. |
cukier | 1 szkl. |
sól | 1,5 łyżki |
Jak zachować na dłużej smak ulubionych warzyw? Wystarczy zakręcić je w słoiczku! Buraczki z papryką i cebulą na zimę przyrządza się bardzo szybko i warto sięgnąć po ten przepis, by tą pyszną przekąskę mieć zawsze w spiżarce. Buraczki z papryką i cebulą świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu.
buraki | 3 kg |
papryka czerwona | 0,75 kg |
cebula | 0,5 kg |
ocet | 1 szkl. |
olej | 1 szkl. |
woda | 1 szkl. |
cukier | 1 szkl. |
sól | 1,5 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: