Małe buraczki w słoiku na zimę.

Małe buraczki w słoiku na zimę.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    3 szklanki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 liści
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    15 ziaren

Dodatkowo:

  • buraki czerwone

    2 kilogramy
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Małe buraczki w słoiku na zimę.

Kroki postępowania

Krok 1 - Małe buraczki w słoiku na zimę. foto
Buraczki umyć i ugotować.
Krok 2 - Małe buraczki w słoiku na zimę. foto
Gdy będą miękkie zestawić z ognia i wystudzić. Obrać i włożyć do słoików w których na dno włożyliśmy po listku laurowym i 3 ziarenkach pieprzu.
Krok 3 - Małe buraczki w słoiku na zimę. foto
Zagotować zalewę i wlać do słoików z buraczkami. Zalewy starcza na 5 średnich słoików.
Krok 4 - Małe buraczki w słoiku na zimę. foto

Pasteryzować 15 minut i gotowe.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Wacław 07.06.2012 11:44
fajny przepis i przydatny !
Reda 02.11.2011 08:22
superowo
pioge7 04.09.2011 08:04
pycha
ziutula
ziutula 03.09.2011 23:19
dobry dodatek do mięska na zimno...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat