Małe buraczki w słoiku na zimę.

Małe buraczki w słoiku na zimę.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe buraki czerwone

  • Zalewa:

  • cukru

    1 szkl.
  • octu

    1 szkl.
  • wody

    3 szkl.
  • soli

    1 łyżeczka
  • liście laurowe

  • pieprz ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Małe buraczki w słoiku na zimę.
Buraczki umyć i ugotować.
Krok 2 - Małe buraczki w słoiku na zimę.
Gdy będą miękkie zestawić z ognia i wystudzić. Obrać i włożyć do słoików w których na dno włożyliśmy po listku laurowym i 3 ziarenkach pieprzu.
Krok 3 - Małe buraczki w słoiku na zimę.
Zagotować zalewę i wlać do słoików z buraczkami. Zalewy starcza na 5 średnich słoików.
Krok 4 - Małe buraczki w słoiku na zimę.
Pasteryzować 15 minut i gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

07.06.2012 11:44
fajny przepis i przydatny !

Reda

02.11.2011 08:22
superowo

pioge7

04.09.2011 08:04
pycha

ziutula

03.09.2011 23:19
dobry dodatek do mięska na zimno...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat