zimowe zielone pomidory

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielone pomidory

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • marchewka

    1 kg
  • olej

    1/2 szklanki
  • ocet

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory i cebulę kroimy w plastry. W oddzielnych pojemnikach lekko solimy pomidory i cebulę i zostawiamy na około 2 godz ,a potem odcedzamy. Marchew kroimy w cienkie talarki i dusimy na oleju, potem dodajemy pomidory , cebulę i gotujemy na małym ogniu, mieszając , aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodajemy ocet i zagotowujemy , nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 15.10.2012 08:34
kiedyś próbowałam i są godne polecenia.
owca441 29.09.2011 21:28
warte spróbowania
kate.500 26.09.2011 08:11
super pyszne
Ibag24 20.09.2011 22:11
extra
RenataZ-et 07.09.2011 07:32
smaczna sałatka
Izabela/bella81 03.09.2011 10:50
fajna sałatka na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat