Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowe szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 3 szt
ogórek konserwowy 10 szt
oliwa do smaku
pierś z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowe szaszłyki

Pieczarki oczyścić , opłukać i pokroić na połówki. Papryki pokroić w dużą kostkę, cebulę w grubsze plastry, ogórki w talarki grubsze. Pierś z kurczaka opłukać i pokroić w grubszą kostkę. Wszystkie składniki nabijamy na przemian na patyczki do szaszłyków polewając odrobiną oliwy i posypując przyprawą. Następnie szaszłyki pieczemy w piekarniku lub na grillu elektrycznym. Takie szaszłyki są nawt dobre na obiad. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 03.07.2013 22:19
bardzo fajny przepis!
Ewelina47 18.06.2013 09:57
troszkę lata w zimową pogodę też się przyda
kamyk 17.05.2013 22:06
dlaczego ja rzadko robię szaszłyki zimą , super
Justyna Jussstiii 02.12.2012 09:23
pomysłowe
Poison1988 30.11.2012 15:11
aż by się chciało grilla w ogródku rozpalić :D pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak