Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowe rydze w marynacie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka 2 szt
rydze 1 kg
pieprz kulki
Liść laurowy suszony Prymat
woda 1 litr
ocet 10 % 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowe rydze w marynacie

Wodę 1 litr zagotowujemy . dodajemy kilka liści laurowych kulki czarnego i kolorowego pieprzu . Dodajemy pokrojoną w piórka cebule i marchewkę starta na tarce. Gotujemy ok 5 min . Dolewamy ocet .Zagotowujemy.
Rydze obieramy kroimy na mniejsze części i obgotowujemy ok 6 min . Wyciągamy .Gorące wkładamy do słoików zalewamy gorącą zalewą i zamykamy słoik.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana1 19.09.2012 21:13
mniam:)
iwa643 19.09.2012 12:14
Super na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak