Przepis i sposób przygotowania na: Zimne nóżki z kurczaka
Przygotować kilka pojemniczków czy salaterek. Na spód wrzucamy trochę pokrojonego w kosteczkę jajka, opcjonalnie jeśli ktoś lubi - trochę natki pietruszki oraz trochę groszku z puszki. Wyłowioną marchew kroimy drobno i również wkładamy po trochu na spód każdego pojemniczka. Na koniec wyławiamy mięso, kroimy również w drobną kostkę, postępujemy tak samo, jak z resztą składników, wkładając po trochu do każdego pojemniczka. W gorącym rosole rozpuszczamy żelatynę, mieszając ją kilka minut, następnie ostrożnie, małym strumieniem zalewamy każdą przygotowana miseczkę, do każdej mieląc po trochu pieprzu. Kiedy wystygną, wkładamy do lodówki, polecam zostawić na noc, najlepiej wtedy stężeje.
Podajemy skropione sokiem z cytryny, bądź po prosty octem spirytusowym.