Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z ziołami

Ziemniaki obrać, zalać gorącą wodą i ugotować na półtwardo - odcedzić i ostudzić.
Pokroić w plasterki, ułożyć na blaszce teflonowej, skropić oliwą i posypać solą morską oraz ziołami.
Blaszkę nakryć arkuszem alu-folii i zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 20.11.2012 15:29
Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci :)
Konczi 20.11.2012 15:25
proste i smaczne danie
pajbek 20.11.2012 14:45
Pyszne te ziemniaczki :-)
Krakowianka 20.11.2012 14:26
bardzo lubię !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak