Ziemniaczano-makrelowe kotlety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    400 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    1 szczypta
  • makrela

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę drobno siekamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski po czym dokładamy do nich makrelę, pokrojoną w kostkę cebulę, pietruszkę, mąkę, proszek oraz bułkę tartą. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Wilgotnymi dłońmi formujemy równe kotleciki. Gotowe smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


Z podanych składników wychodzi około 10 kotlecików.

To przepis na smaczne danie, a za razem bardzo proste w wykonaniu. Polecam miłośnikom rybnych frykasów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pierniczkowo 23.01.2014 10:52
ostatnio sporo jem wędzonej ryby, ale do pieczywa i wydaje mi się trochę za sucha, dlatego twój przepis jest super, wypróbuję :)
Marlenka.S 21.01.2014 16:58
ciekawy przepis, muszę wypróbować
aniagdz 21.01.2014 09:48
świetne! kradnę:)
Magula 21.01.2014 08:04
Super przepis. Zostawiam smaczne.
Ania321 21.01.2014 01:22
takich kotlecików jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :)
gusia1000 21.01.2014 00:09
Warto takie robić.
Anna169Hosz 20.01.2014 23:33
Nowatorskie, nigdy się wcześniej nie spotkałam z takimi kotletami.
Kuchenka 20.01.2014 22:58
bardzo fajne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat