Rybne błyskawiczne kotlety

Rybne błyskawiczne kotlety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    2 puszki w oleju/dowolna
  • bułka czerstwa

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Bułkę namoczyć i starannie odcisnąć. Rybę wraz z olejem przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajka, bułkę tartą , drobno posiekaną cebulę i przyprawić do smaku. Masę dobrze wymieszać i formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

24.09.2016 12:10
Zawsze dobre.

jagoda5913

24.09.2016 00:40
super pomysł

halina17

23.09.2016 22:43
Ciekawy przepis , z ryb z puszki jeszcze nie robiłam kotletów .

Marta1986

23.09.2016 20:54
apetycznie wygląda

RenataZ-et

23.09.2016 19:57
fajny pomysł

Mama niejadka

23.09.2016 19:48
Ciekawy pomysł :)

cris04

23.09.2016 19:46
bardzo lubię te kotleciki ,a zamiast bułki dodaję mielone ziemniaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat