Kotlety z kapusty

Kotlety z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kotlety z kapusty to łatwe w przygotowaniu danie wegetariańskie, które będzie pyszną alternatywą dla klasycznego kotleta schabowego.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 główka
  • cebula suszona

    2 łyżki
  • jajka

    2 sztuki
  • Przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • pieprz biały Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

    6 łyżek
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sos pieczarkowy Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na kawałki, ugotować w posolonej wodzie, odcedzić, zmielić w maszynce i odcisnąć. Dodać jajka, cebulę, przyprawę do potraw Kucharek, mąkę i pieprz. Wymieszać na gładką masę. Formować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Ugotować ziemniaki i posypać je koperkiem.

Można podawać z sosem pieczarkowym Kucharek. Wystarczy rozpuścić zawartość opakowania w 300 ml zimnej wody i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 min. energicznie mieszając.

Kucharek_pl
Bułka tarta sprawi, że kotlety będą chrupiące. Przyprawa do potraw Kucharek zapewni idealny smak kotletów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

27.01.2019 21:38
Bardzo dobry pomysł na wegetariańskie kotlety.

Babeczka35

27.01.2019 18:23
Musze zrobić :)

bietka

25.01.2019 18:37
Również takie robię, są pyszne :)

Bożena Matuszczyk

24.01.2019 23:51
Bardzo fajne ,apetyczne i pomysłowe danie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat