Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane talarki z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 duże szt
tymianek do posypania
olej roślinny 5-7 łyżek
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Porada

Ziemniaczane talarki można podać z sosem czosnkowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane talarki z grilla

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na talarki max.5 mm grubości. Posmarować każdy talarek olejem z obu stron za pomocą pędzelka. Na rozgrzany grill nałożyć talarki i posypać je suszonym tymiankiem i pieprzem ziołowym do smaku. Grillować do miękkości aż będą złociste i chrupiące(ok. 30-40 minut), od czasu do czasu należy talarki obrócić. Gotowe talarki posypać solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 14.05.2015 21:11
Pyszne :) Jak byłam dzieckiem i mieliśmy jeszcze kuchnię opalaną drewnem, to piekło się takie talarki na niej...tylko bez oleju.
iskierka.ag 14.05.2015 16:27
Na pewno bardzo smaczne.
jasiek 14.05.2015 14:14
idealny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak