ziemniaczana z papryką wędzoną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 średnie
  • por

    1
  • cebula biała

    1
  • kostka mięsna

    1
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • masło

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić drobno w kostkę, por w plasterki. Cebulę podsmażyć na maśle i dodać słodką paprykę. Dodać resztę warzyw i tymianek. Kostkę rozpuścić w gotowanej wodzie i zalać warzywa. Gotujemy ok 25 minut na średnim ogniu. Zupę przecedzić i dodać pokrojoną w paski wędzoną paprykę. Dodać śmietanę i przecier pomidorowy. Doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 26.05.2012 21:56
super
LuKaSz4761 26.05.2012 21:56
super
Justyna37 20.01.2012 13:19
mniam
aleksa123 11.01.2012 19:31
ciekawy przepis,fajne urozmaicenie tradycyjnej zupy
kanu83 20.11.2011 22:20
superrr
kanu83 20.11.2011 22:20
superrr
joanna77 27.10.2011 13:18
mniam
Papryczka 24.10.2011 08:41
super
owca441 11.10.2011 21:22
świetna w bajecznym kolorze
ziutula 02.10.2011 15:08
lubię takie zupki...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat