Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielono mi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 250 gram
botwinka 250 gram
ziemniaki 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: zielono mi

ZIELONO MI-CZYLI ZUPA ZE SZPINAKIEM
1-2 LUB WIĘCEJ GARŚĆ SZPINAKU(150-250g.)
5L WODY
1 GARŚĆ BOTWINKI(150-250g)
3 DUŻE ZIEMNIAKI
1 PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU(LUB ŚWIEŻY)
1/2 PUSZKI KUKURYDZY(LUB ŚWIEŻEJ)
2 GARŚCI (150-250g) ugotowanego makaronu
cebula,por kawałek selera,nać pietruszki,lubczyk(najlepiej świeży),pieprz prymat,kostka mięsna,sól,3xliść laurowy,papryka w proszku,kucharek
SZYJA Z INDYKA
KORPUS DROBIOWY
GNAT DZICZYZNY(NIE KONIECZNIE)
WSTAWIAMY WODĘ SOLIMY JAK SIĘ ZAGOTUJE WRZUCAMY MIĘSO,CEBULĘ ORAZ POR PO OKOŁO 20MIN.CAŁA RESZTĘ NA KONIEC NAĆ I LUBCZYK I SZPINAK.SPRAWDZAMY SMAK -DOPRAWIAMY WEDŁUG GUSTU
JEST TO PIERWSZY MÓJ PRZEPIS ZE SZPINAKIEM NIGDY GO NIE JADŁAM JESTEM ZACHWYCONA JEGO SMAKIEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak