Przepis i sposób przygotowania na: zielono mi
1-2 LUB WIĘCEJ GARŚĆ SZPINAKU(150-250g.)
5L WODY
1 GARŚĆ BOTWINKI(150-250g)
3 DUŻE ZIEMNIAKI
1 PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU(LUB ŚWIEŻY)
1/2 PUSZKI KUKURYDZY(LUB ŚWIEŻEJ)
2 GARŚCI (150-250g) ugotowanego makaronu
cebula,por kawałek selera,nać pietruszki,lubczyk(najlepiej świeży),pieprz prymat,kostka mięsna,sól,3xliść laurowy,papryka w proszku,kucharek
SZYJA Z INDYKA
KORPUS DROBIOWY
GNAT DZICZYZNY(NIE KONIECZNIE)
WSTAWIAMY WODĘ SOLIMY JAK SIĘ ZAGOTUJE WRZUCAMY MIĘSO,CEBULĘ ORAZ POR PO OKOŁO 20MIN.CAŁA RESZTĘ NA KONIEC NAĆ I LUBCZYK I SZPINAK.SPRAWDZAMY SMAK -DOPRAWIAMY WEDŁUG GUSTU
JEST TO PIERWSZY MÓJ PRZEPIS ZE SZPINAKIEM NIGDY GO NIE JADŁAM JESTEM ZACHWYCONA JEGO SMAKIEM.