Zielonkawy filet z imbirem z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa do mięs

    1 łyżeczka
  • pieprz

    ok. 1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    do posmarowania grilla
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety umyć, osuszyć i usunąć szumowiny.
2. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy wraz z natką pietruszki.
3. Dokładnie natrzeć filety. Skropić cytryną. Odstawić do lodówki na 1 h.
4. Grilla nagrzać, wysmarować oliwą. Ułożyć filety i piec na złoty kolor.
Ok. 15-20 min. w zależności od grilla.
paulette17
Filet świetnie smakuje polany dipem koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 16.05.2015 19:56
i ładnie i smacznie
dollce 15.05.2015 09:43
Super mięsko
MałaMi89 14.05.2015 20:12
Mmmm... ;) pysznościowe!! :)
Beatris 14.05.2015 18:12
Niezwykle apetycznie przygotowane mięsko:)
Michał2 14.05.2015 17:19
palce lizać!
Janina 14.05.2015 15:34
Smaczne mięsko;)
Anna133 14.05.2015 14:47
najlepsze danie na świecie
Adamorek 14.05.2015 12:00
bajeczny obiadek
Edith85 14.05.2015 11:22
fajnie przyprawione mięsko
VioletoweKucharzenie 14.05.2015 11:02
rewelacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat