zielone szparagi z winegretem

zielone szparagi z winegretem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

na sałatkę

  • szparagi zielone

    500g
  • pomidor

    1
  • cebula czerwona

    1/2

sos

  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny czerwony

    1,5 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi gotujemy al dente.
Cebulkę i pomidora kroimy w drobną kostkę.
Przygotowujemy winegret: oliwę mieszamy z miodem, octem, posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem.
Ugotowane i ostudzone szparagami kładziemy na talerzu, dodajemy pomidora i cebulę oraz całość polewamy winegretem.
brioszka
Świetny dodatek do dań z grilla! Polecam :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

07.06.2016 07:51
same pyszności

pestka

06.06.2016 07:05
smaczna przystawka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat