Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone szparagi z bułką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
masło 100 gram
sól 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zielone szparagi z bułką

Szparagi myję, odcinam dolne zdrewniałe końcówki, lekko obieram obieraczką. Wstawiam do garnka z wodą tak aby końcówki wytstawały ponad wodę. Wodę solę,szparagi gotuję ok.7 minut. W tym czasie robię bułkę. Bułkę prażę na suchej patelni a gdy się zarumieni dodaję masło. Mieszam żeby połączyć masło z bułką. Ugotowane szparagi polewam bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.05.2015 11:48
smaczne szparagi
bertpvd 24.05.2015 10:35
pięknie podane
w mojej kuchni 24.05.2015 00:07
pyszności podano do zjedzenia
IKrakowianka 23.05.2015 22:02
prosto i pysznie!
gosia1988 23.05.2015 20:47
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak