Dzień Dobry TVN: Nadziewane pikantne pieczarki z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 kapeluszy
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • cebula dymka

    1 szt.
  • masło

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • parmezan starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 łyżki oleju rzepakowego do nasmarowania grilla
Do smaku: Sól ziołowa, Pieprz czarny mielony Prymat

Wszystkie składniki farszu połączyć, doprawić do smaku i nadziać nim pieczarki. Grill natłuścić olejem rzepakowym, rozgrzać i grillować pieczarki przez ok. 10 minut, aż będą miękkie i rumiane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 29.05.2017 13:04
bardzo smaczna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat