Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone na pieczywo, czyli pasta twarogowa ze szpinakiem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 g
szpinak świeży 1/2 opakowania
czosnek 1-2 ząbki
masło 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone na pieczywo, czyli pasta twarogowa ze szpinakiem.

Na rozgrzane masło wrzucić obrany i pokrojony czosnek. Następnie dodać opłukany szpinak i smażyć 2-3min. Do blendera wrzucić ser, dodać szpinak, przyprawy i całość zmiksować. Przełożyć do miseczki, połączyć z jogurtem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku. Smakowo dobrze komponuje się z rzodkiewką lub pomidorem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak