Zielona sałatka z pulpecikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    300 g
  • cebula

    0,5 szt
  • żółtko

    1 szt
  • bułka tarta pikantna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek świeży

    1 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • oliwa

    do smaku
  • olej do smażenia

  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z jajkiem,pokrojoną w kostkę połową cebuli,bułką tartą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,dokładnie mieszamy i formujemy małe pulpeciki.Smażymy pulpety na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Świeżego ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,ogórka kiszonego kroimy w kostkę(można go również obrać ze skórki).Paprykę dokładnie myjemy,wyjmujemy trzepnie i kroimy w kostkę.Czosnek obieramy i wyciskamy przez praskę.Wszystkie pokrojone warzywa mieszamy z pulpecikami i oliwą i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego;]

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia6 04.02.2012 17:31
super
PaniMISIOWA 16.01.2012 18:09
świetna!
mic 16.01.2012 12:24
ojejku, pierwszy raz taką widzę
cooleczka 10.01.2012 12:24
fajny
Monika111 10.01.2012 12:20
Fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat