Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurki
600 g -
dymki ze szczypiorkiem
3 -
oliwa
50 ml -
czosnek
3 ząbki -
białe wino
50 ml -
masło cytrynowe
2 łyżki -
szparagi białe
12 główek -
szparagi zielone
12 główek -
pomidory
100 g -
koper świeży
1 pęczek -
tymianek
4 gałązki -
ośmiornica
200 g -
sałata chrupiąca
200 g -
kiełki
80 g -
parmezan starty
50 g -
sól
-
pieprz cytrynowy
-
pestki słonecznika
prażone łyżka -
pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania
Sałaty porwać, wymieszać z kiełkami i ułożyć na talerzu.
Ugotowaną ośmiornicę oprószyć pieprzem cytrynowym, chwilę grillować i pokroić w plastry.
Gorące smażone kurki ułożyć na sałacie z kiełkami. Na nich umieścić plastry grillowanej ośmiornicy. Przed podaniem sałatkę posypać pestkami słonecznika i płatkami tartego parmezanu.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się