Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zatopiony ananas i jeżyna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 2
galaretka brzoskwiniowa 2
jeżyna 1 szklanka
woda 6 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zatopiony ananas i jeżyna

Kroki postępowania

1
Brzeg miseczek (ok 0,5cm) zanurzyć np. w rozpuszczonej galaretce lub w zwykłej wodzie a następnie obtoczyć w cukrze. Wstawić do lodówki na 5-10 min.
Krok 1 - Zatopiony ananas i jeżyna foto
2
Galaretki pomarańczową i niebieską rozpuścić w 3 szkl. wody na 2 galaretki (szybciej tężeje). Ostudzić. Tężejącą niebieską galaretkę wlać do miseczek i ułożyć je ukosem w lodówce do stężenia.
Krok 2 - Zatopiony ananas i jeżyna foto
3
Na dobrze już stężałą niebieską galaretkę położyć pokrojonego ananasa i zalać pomarańczową galaretką po czym wstawić do lodówki.
Krok 3 - Zatopiony ananas i jeżyna foto
4
Na pomarańczową tężejącą galaretkę poukładać jeżyny.
Krok 4 - Zatopiony ananas i jeżyna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 17.03.2013 11:14
świetny pomysł
IZABELA29 03.01.2013 09:38
pyszny deserek
Magda24 30.10.2012 17:59
ŚWITNIE PODANE
Laila2786 21.08.2012 11:06
mmm, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak