Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana kapustka z fasolą mung

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
kiełbasa 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana kapustka z fasolą mung

Kapustę kiszoną przelewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego ok 15 min. Fasolę mung moczymy ok 3 godziny , najlepiej namoczyć ją na noc. Fasolę gotujemy ok 30 min bez dodatku soli. Po ugotowaniu odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę . Cebule siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy kiełbaskę - mieszamy. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dajemy na patelnie do kiełbasy i cebuli- mieszamy i smażymy wszystko razem. Po ok 10 min dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę . Mieszamy. doprawiamy odrobina soli , pieprzu , ja dodałam jeszcze odrobinę przyprawy uniwersalnej. Smażymy razem ok 3 min. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 01.02.2014 16:51
super kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak