Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana czerwona kapustka z śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
piperz kolorowy
ocet
śmietana 30% 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana czerwona kapustka z śmietaną

Czerwona kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w cieniutkie paseczki. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy surowa pokrojona kapustę- smażymy. Odrobinę podlewamy i dalej pomału smażymy. Doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Następnie dodajemy dla zakwaszenia odrobinę octu i dla przełamania odrobinę cukru. Mieszamy dobrze i jeszcze dusimy na małym płomieniu. Na końcu dodajemy śmietanę mieszamy i odstawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.11.2013 07:20
smaczna na surowke
ao_12 07.11.2013 06:43
Pyszna kapustka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak