Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żarłacz w sosie musztardowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żarłacz steki 4 szt
masło 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
natka pietruszki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żarłacz w sosie musztardowym

Steki żarłacza wyciągamy z zamrażarki dzień wcześniej. Kiedy rozmrożą się wycieramy je ręcznikiem papierowym ,aby pozbyć się wody. Solimy i doprawiamy rybę do smaku. Steki smażymy na patelni. Pod koniec smażenia posypujemy je posiekaną natką pietruszki. Na drugiej patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego musztardę chwilę smażymy. Takim sosem polewamy stek ryby. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 23.07.2013 14:27
wygląda bardzo apetycznie
joanna__s 23.07.2013 10:29
Jeszcze nigdy nie miałam do czynienia z tego rodzaju rybą. W sklepach też jej nie widziałam. Jestem ciekawa jej smaku.
Olga_SK 23.07.2013 09:31
oj zjadłabym taki rybny stekuś :D
Adam/ZUB3R 23.07.2013 08:40
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak