Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany ryż z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gr
jabłka 1 kg
cynamon Prymat 5 łyżek
orzechy włoskie do smaku
cukier brązowy 4 łyżki
mleko 2% 0,5 l
budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany ryż z jabłkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Jajka ubijam, wpierw białka z cukrem a potem dodaje żółtka. Mieszam powstałą piankę z ryżem.
Krok 1 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
2
Jabłka obrane trzemy i dusimy na ogniu do zrobienia się musu, dodajemy cukier i cynamon.
Krok 2 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
3
Mieszamy jabłka z ryżem. Dodajemy posiekane orzechy.
Krok 3 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
4
Powstały mix ryżowy wkładamy do piekarnika na około godzinę i pieczemy.
Krok 4 - Zapiekany ryż z jabłkami foto
5
Gdy ryż będzie gotowy wylewamy na zapiekankę ugotowany wcześniej budyń i podajemy :)
Krok 5 - Zapiekany ryż z jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 28.03.2014 13:44
pyszności
JOANNA16 27.03.2014 12:58
pychota)))
Megi 20.09.2012 09:24
przepyszne
Rafał10 19.09.2012 08:39
palce lizać, uwielbiam !
dagmara020 19.09.2012 07:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak