Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany camembert w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
jajko 1 sztuka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany camembert w panierce

Kroki postępowania

1
Roztrzepujemy jajko i moczymy w niej serek.
Krok 1 - Zapiekany camembert w panierce foto
2
Obtaczamy serki dokładnie z każdej strony w bułce tartej.
Krok 2 - Zapiekany camembert w panierce foto
3
Smażymy Camembert na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek. Kiedy będzie rumiany z każdej strony zdejmujemy z ognia.
Można podawać z żurawiną lub sosem jogurtowym.
Smacznego.
Krok 3 - Zapiekany camembert w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 09.08.2012 13:31
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak