Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z ryżu i cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 250 gram
cukinia 2 sztuki
jajko 1 sztuka
ser feta 1 opakowanie
śmietana 18 proc 500 militr
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z ryżu i cukinii

Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, podsmażyć na oliwie ok 10minut, dodać posiekany koperek, doprawić pieprzem,śmietankę zmiksować z fetą i surowym jajkiem.
Ugotowany ryż musimy wymieszać z cukinią i przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać śmietanką i delikatnie przemieszać, ale niezbyt dokładnie, żeby warstwa śmietanki pozostała na górze. Piec ok 30 - 45 minut do lekkiego zarumienienia w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak