Zapiekanka z rybą i cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    500 g
  • cukinia

    1 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki + do panierowania ryb
  • śmietana 18-procentowa

    1 szklanka
  • woda

    50 ml
  • koperek

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z mintaja oprószyć solą i pieprzem. Panierować w roztrzeanym jajku i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Cukinię pokroić w cienkie plastry. Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i 2 łyżkami mąki, doprawić do smaku solą ziołową. Naczynie żaroodporne (ja dałam małe okrągłe ,na zdjęciu) posmarować olejem. Ułożyć warstwy: plastry cukinii-ryba-plastry cukinii-1/3 masy śmietanowej-ryba-plastry cukinii-reszta masy śmietanowej. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać ok 40 minut na 180 C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 15.11.2013 14:49
warte wypróbowania
artur7 02.11.2013 18:27
fajne połączenia składników
Bernadeta1 19.10.2013 00:19
pyszna taka rybka
caralajna 11.10.2013 07:31
musi wspaniale smakować
Alex_M 09.10.2013 08:50
świetny pomysł!
Barbara777 08.10.2013 11:13
smaczne na pewno:)
ONY_za_kare 08.10.2013 10:34
fajny pomysł na zapiekankę
Mniam 08.10.2013 10:26
To coś dla mnie. Lubię takie zapiekanki.
aniagdz 08.10.2013 09:57
ciekawe połączenia, lubię!
w mojej kuchni 08.10.2013 07:34
smacznie się zapowiada ta porcja na talerzu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat