zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem penne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    30 dag
  • mięso mielone wołowe

    30 dag
  • cebula czerwona

    5 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • pomidory

    20 dag
  • sos boloński

  • parmezan starty

  • mozarella

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zagotować. Mięso usmażyć, dodać trochę sosu bolońskiego, przyprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry i usmażyć. Do naczynia układać kolejno: ugotowany makaron posypany parmezanem i zalany sosem boloński (ja używam takiego ze słoiczka), potem mięso mielone z pieczarkami i cebulą, na to parmezan i sos, na końcu pomidory posypane mozarellą zalane sosem. Piec w temperaturze około 200 stopni, przez 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 11.01.2011 10:48
Uwielbiam takie zapiekanki:)mniam
Roman5 22.09.2010 00:46
włoskie danie w sam raz na kolacje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat