Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z brukselką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 500g opakowanie mrożonej
ziemniaki ugotowane 6-8 sztuk
ser żółty 100 g
boczek wędzony 50 g
jajko 1 szt
śmietana 30% 50 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z brukselką

Ziemniaki gotujemy ok. 10 minut w osolonej wodzie, pokrojone na cząstki.
W naczyniu do zapiekania układamy brukselkę, ziemniaczki, posypujemy serem i pokrojonym boczkiem.
Jajko wraz ze śmietanka i przyprawami mieszamy, następnie zalewamy warzywa.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut.
Smacznego ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.03.2016 10:33
świetna zapiekanka
Pani Domu 11.02.2016 07:26
fajna zapiekanka
halina17 10.02.2016 15:21
Dobra zapiekanka.
w mojej kuchni 10.02.2016 15:12
moje smaki z bukselką
mirosława4 10.02.2016 13:37
apetyczna !
Małgorzata92 10.02.2016 13:00
Super przepis :)
JulkaTomeczek 10.02.2016 12:47
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak