Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka oliwkowo -cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
oliwki zielone Smak 150 g
śmietana 200 ml
jajko 3
cebule 2
ser żółty 80 g
oliwa 3 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka oliwkowo -cebulowa

Cebulę posiekaj podsmaż na złoto.Oliwki przekrój na pół i wymieszaj z cebulą ,startym serem ubite jajka i śmietanę,dopraw.Rozwałkuj ciasto francuskie i przenieś je na blachę wyłożoną papierem.Na wierzch wyłóż nadzienie.Piecz w 180 stopniach ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak