Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i brokułami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 200 g
brokuł 1 mały
papryka czerwona 1/2 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 op
cebula 2 szt
ser feta 120 g
ser żółty 200 g
wędlina 200 g
makaron penne 100 g
czosnek ząbki 2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
margaryna 2 łyżki

Porada

Zapiekanka powstała z tak zwanego "sprzątania lodówki", więc dobór składników zależy tylko od nas

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i brokułami

Szpinak rozmrozić, przecisnąć do niego czosnek i przesmażyć na łyżce margaryny. Wędliny drobno pokroić, cebulę i paprykę pokroić w drobno pokroić i również przesmażyć na pozostałym tłuszczu. Brokuł i makaron ugotować al'dente i ostudzić. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Fetę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia (1/3 sera żółtego zostawić na wierzch zapiekanki) wymieszać razem i doprawić przyprawami. Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem, zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 30 min w 200 st. Smaczego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 18.09.2016 20:30
pyszności ,lubię zapiekanki
AniaHania 17.09.2016 09:11
aż mnie naszła ochota na zapiekankę :-)
wwwiolka 16.09.2016 21:34
Bardzo fajny przepis.
dodi 16.09.2016 21:33
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak