Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dag
szpink świeży 20 dag
masło 5 dag
cebula 1 mała sztuka
ząbek czosnku 2 szt
ser żółty 10 dag
tymianek 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Szpinak przebrać, opłukać i obgotować.
Cebulę i czosnek drobno pokroić, obsmażyć na maśle. Dodać szpinak i przyprawy i obsmażyć jeszcze około 5 minut. W żaroodpornym naczyniu ułożyć makaron, na makaron wyłożyć szpinak, posypać startym żółtym serem. Zapiec w piekrniku nagrzanym do 175 stopni przez około 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.08.2014 15:17
taka zapiekanka to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak