zapiekane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    5 szt.
  • brokuł

    1 szt.
  • ziemniaki młode

  • przyprawa do ziemniaków

    1 opakowanie
  • papryka zielona

    3 szt.
  • papryka żółta

    3 szt.
  • papryka czerwona

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa dokładnie umyć. Ziemniaki pokroić na ćwiartki lub jesli są większe w ósemki. Podobnie uczynic z cebulą. Brokuły i paprykę rozdrobnić.
Blachę polać niewielką iloscią tłuszczu i wyłożyć na nią wszystkie warzywa, skropić odrobiną tłuszczu i posypać obficie przyprawa do ziemniaków.
Piec w piekarniku w 200-220st. C. az ziemniaki będą w środku miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 30.07.2011 00:35
bardzo takie lubię
Anna133 22.06.2011 06:46
ciekawe
marcia71 07.05.2011 03:14
smaczne i zdrowe
Babciagramolka 31.01.2011 17:13
Ja bym z lenistwa wsadziła w szkło zaroodporne żeby się nie przypaliły i nie trzeba było pilnować
mundek1011 11.10.2010 20:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat