Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 szt./duże
ser żółty 5 dag
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
białko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki

Wykonanie:
Pieczarki dokładnie oczyścić. Odciąć kapelusze. A nóżki pokroić w drobną kostkę razem z cebulą. Następnie usmażyć na maśle z przyprawami i wystudzić. Do masy pieczarkowej dodać ubite białko, starty ser, oraz drobno pokrojoną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek. Po czym zapiec około 15 minut w temperaturze 225 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.12.2014 12:21
Miało być: niby zwykła pieczara a jaka niezwykła. Przepraszam:)
Renataj 21.12.2014 12:18
Niby zwykła pyra a jaka niezwykła:)
Ola1young 19.12.2014 16:06
tez takie robimy
as28 17.12.2014 21:20
fajne pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak