Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapalanka z kluskami lanymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2
ziemniaki 4
pietruszka 1
cebula 1
woda 2 l
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
jajko 1
mąka pszenna 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
margaryna 1 łyżeczka
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapalanka z kluskami lanymi

Kroki postępowania

1
Warzywa umyć. pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z wodą. Dodać 1 kostkę rosołową Kucharek, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Zapalanka z kluskami lanymi foto
2
W szklance rozrobić mąkę i jajko. Wlewać powoli do garnka gdy warzywa będą już półmiękkie. Posolić według uznania.
Krok 2 - Zapalanka z kluskami lanymi foto
3
Na patelni zrobić zasmażkę z 1 łyżki mąki i margaryny. Zrumienić, dolać 1 szklankę wody. Wymieszać i wlać do zupy.
Krok 3 - Zapalanka z kluskami lanymi foto
4
Natkę pietruszki posiekać dodać do garnka.
Krok 4 - Zapalanka z kluskami lanymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 19.11.2012 15:35
smaczna
Mysiunia 05.10.2012 17:53
ciekawa :) nigdy takiej nie jadłam :)
babajaga1969 25.09.2012 21:29
podoba mi się nazwa
Beatris 14.09.2012 10:36
Nie jadłam jeszcze takiej zupy, ale zapowiada się smacznie. Ciekawi mnie jej nazwa.
Andysz 14.09.2012 10:06
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak