Zalewajka z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Żur w butelce

  • śmietana

    3 łyżki
  • kiełbasa podwawelska

    25 dag
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i zalewamy ok. 2 l wody. Dodajemy listek laurowy.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy kiełbasę. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na oleju, dodajemy do zupy. Dolewamy żur, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i na końcu śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 04.02.2014 07:43
smaczna zupka.....
Anonimowy 04.02.2014 07:41
polecam....
Norgiusz 17.06.2012 10:59
super
Katarzyna59 28.05.2012 15:40
super
monika1968 03.05.2012 09:35
Rewelacyjny przepis
bursztynek 01.04.2012 00:31
ciekawa jestem jak smakuje
Angelika10 18.03.2012 13:42
super
Anna152 05.03.2012 18:44
na pewno smaczna.
Rogalik 15.02.2012 21:39
super
irenka 06.02.2012 13:15
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat