Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do cukinii, kabaczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
ocet 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
cebula kilka plastrów
czosnek kilka ząbków
koper
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do cukinii, kabaczków

Wodę mieszamy z cukrem, octem i solą. Obraną cebulę kroimy w plastry, obieramy też czosnek. W słoiku układamy umyty koper (np. jedną gałązkę), plaster cebuli, ząbek czosnku, kilka ziaren gorczycy, kilka listków laurowych i kilka ziaren ziela. Do słoika kładziemy ciasno warzywko, które chcemy mieć zakonserwowane (obrane i umyte). Wlewamy zalewę, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak