Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
woda 1,2 l
cukier 1 łyżeczka
ząbki czosnku 4
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat kilka
kminek Prymat 4 łyżki
kwas z ogórków 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas z buraków wg Magdy Gessler

Wodę z cukrem zagotowujemy ,lekko studzimy. Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem wrzucamy do naczynia (szklane lub gliniane). Dodajemy kminek ,liść laurowy ,ziele angielskie. Zalewamy wodą z cukrem i dodajemy kwas z ogórków. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 4-5 dni (temp pokojowa).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.12.2014 22:46
ciekawy sposób :)
Anna169Hosz 21.12.2014 18:43
Nigdy nie dodawałam kminku, muszę spróbować.
aginaa 21.12.2014 16:13
na pewno dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak