Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Yakitori z łososia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 300-400 g
sos sojowy 150 ml
cukier 6 łyżek
sake 250 ml
sezam
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Yakitori z łososia

Filet z łososia po opłukaniu i osuszeniu, pokroiłem na długie ,wąskie paski. Namoczyłem w zimnej wodzie 4 długie szpadki do szaszłyków. Przygotowałem sos, mieszając wszystkie składniki. Łososia pokroiłem na paski, wymieszałem z sosem i wstawiłem do lodówki na 15 min. Paski łososia nadziałem na szaszłyki jak harmonijkę. Smażyłem na rozgrzanym oleju, co jakiś czas skrapiając sosem. Na osobnej patelni uprażyłem sezam ( bez tłuszczu ).
Posypałem nim szaszłyki, od razu podałem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.06.2016 20:20
wygląda rewelacyjnie
R'n'G Kitchen 03.10.2015 16:56
Dziękujemy ;)
Adamorek 02.10.2015 11:07
wykwintne danie
Mniam 02.10.2015 08:49
Bardzo ciekawie przygotowany łosoś i podany na świetnym talerzu ;)
Madzai 02.10.2015 07:43
Super podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak