Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina w stylu orientalnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby mun 4 szt.
wołowina pieczeniowa 10 dkg.
cebula 1 szt.
seler naciowy 25 dkg.
czosnek 1 ząbek
imbir 1 cm.
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sherry 2 łyżki
sól i pieprz
papryka po 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina w stylu orientalnym

Grzyby mun dokładnie opłukać,włożyć do miseczki i zalać gorącą wodą,odstawić na 30min.aby spęczniały.Mięso opłukać,osuszyć i pokroić w cienkie paski.Warzywa opłukać i oczyścić,paprykę pokroić w paski,cebulę w krążki,selera w plastry,imbir i czosnek zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobniutko posiekać.Grzyby wyjąć z wody,usunąć twarde trzony a kapelusze ponownie opłukać i pokroić w cienkie paski.W woku lub na patelni rozgrzać oliwę wrzucić mięso i podsmażyć je na rumiano,dodać warzywa,imbir i czosnek oraz grzyby,wymieszać i chwilę dusić na wolnym ogniu.Pod koniec duszenia wlać sos sojowy i sherry,doprawić do smaku solą oraz pieprzem wymieszać,dusić jeszcze ok.5min.Po przyrządzeniu od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 17.02.2014 14:29
super smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak