wołowina Kolumba

wołowina Kolumba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    800 g
  • cebule

    3
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wołowina Kolumba

Wołowinę pokroić na małe kawałki. cebule i czosnek obrać. czosnek pokroić w plasterki, cebulę posiekać, wrzucić do rondla z olejem i podsmażyć. Dodać mięso. Papryczkę pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. całość oprószyć mąką. Dolać szklankę wody, włożyć pomidory z puszki i dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Dodać odsączona z zalewy fasolkę i kukurydzę, dusić 10 minut. Przed podaniem danie posypać bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

eliza135 27.11.2012 19:37
pycha
Małgorzata106 25.07.2012 20:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat